Clematis in varieties

Што е тоа:
Ползавец со крпуни цветови, кои се застапени во повеќе бои (бела, розе, сина, виолетова, црвена) и цвета во зима до доцна лето.
Висина:
Достигнува висина од 15см до 9м и ширина од 25см до 3м.
Нега:

Секоја година, во доцна зима или рана пролет, се препорачува ѓубриво богато со калиум.

Наводнување:
Редовно во време на сушни периоди.
Кроење:
Непосредно после цветањето или во касна пролет.
Употреба:
Може да се одгледува на ѕидовите, настрешница, рамки, во контејнери, или се оставаат да се искачува низ дрвја и грмушки.
Clematis-Jackmanii-in-the-front_9epKYVlpU3IGuRRf_1426978904.JPG

Simular Products